GstarCAD Механички

2D CAD дизајн со 3D функции за машинско инженерство
Достапна алтернатива на AutoCAD Mechanical

GstarCAD Mechanical

Достапна лиценца

Постојани лиценци, ажурирања…

GstarCAD Mechanical

Додатоци / екстензии

Додатоци, модули и екстензии

GstarCAD Mechanical

Споредба на верзии

GstarCAD Mechanical

GstarCAD Mechanical

Техничка поддршка

Прашања, мислења, предлози…

GstarCAD Mechanical

GstarCAD Механички


Најдоброто решение за дизајнерите

GstarCAD Mechanical ја покрива целосната функционалност на софтверот GstarCAD Professional, како и голем број дополнителни функции за дизајнирање 2D инженерска документација. GstarCAD Mechanical содржи база на податоци со стандардни библиотеки на различни машински елементи, профили, знаци и симболи за техничко цртање. Програмата има одлични функции за димензии, автоматско нумерирање, попис на елементи и отвори, со можност за извоз и сл.

GstarCAD Mechanical работи врз основа на 3D CAD системи како Autodesk Inventor, SolidEdge, Solidworks, PTC / Creo итн. Можеме да увезуваме 3D модели и лесно да ги уредуваме или врз основа на нив можеме да направиме 2D пресеци. Програмата поддржува создавање на непараметриски 3D „цврсти“ модели, основни функции на 3D моделирање (собирање, одземање, пресек), STL извоз за 3D печатење итн.

карактеристики

Главни карактеристики

GstarCAD Mechanical

Алатки за цртање

Полесно и поефикасно дизајнирање со интелигентни алатки како што се градежни линии, автоматско димензионирање итн.

GstarCAD Mechanical

Симболи и ознаки

Побрзо производство на документација со помош на симболи како што се завари, толеранции и ознаки на положбата.

GstarCAD Mechanical

Цртежи на склопување

Автоматски креира детални прикази, решава на видливоста во погледи и делови од монтажните цртежи. Додава ознаки и нумерирање на ставки.

GstarCAD Mechanical

Нумерирање на елементите

Полесна изработка на цртежи на склопување благодарение на функциите за усогласување на позициите и автоматското нумерирање на компонентите.

GstarCAD Mechanical

3D моделирање

Создавајте 3D модели, исто така, со Булови операции и стандардни CAD операции како што се Extrude, Fillet и друго. Исто така, анализирајте ги информациите за 3D елементите како што се моментот на инерција, центарот на гравитација и волуменот.

GstarCAD Mechanical

3D приказ

Интерактивна визуелизација на моделите и можност за одредување различни режими на прикажување (жичен, засенчен, реален…), што ја зголемува контролата и квалитетот на вашите модели.

Повеќе карактеристики

GstarCAD Mechanical

Автоматско котирање

Забележете цели цртежи со само неколку кликања. Притоа, лесно и автоматски поставете ги димензиите на соодветни места, земајќи ги предвид толеранциите и опсегот.

GstarCAD Mechanical

Моќно котирање

Полесно котирање со напредни поставки засновани на толеранција, автоматско поставување на аголот, автоматско распоредување на преклопувачките димензии.

GstarCAD Mechanical

Менаџер за механички слоеви

Функционалноста за автоматско управување со слоеви овозможува флексибилно создавање на слоеви.

GstarCAD Mechanical

Списоци на делови и сметка за материјал

Автоматски делови наведува генерирање на произведени делови што се користат во цртежот, ажурирања при цртање промени и нумерирање на нови ставки.

GstarCAD Mechanical

Листа на толеранција и фит

Генерира листа за вклопување од димензиите во областа за цртање и ја поставува во саканата положба. Списокот за вклопување се ажурира по промените.

GstarCAD Mechanical

Библиотеки

Користете обемна библиотека на елементи за да го олесните вашиот дизајн. Библиотеките вклучуваат пресеци на стандардни профили, дијаграми, завртки и многу повеќе.

 

GstarCAD Mechanical

Асоцијативна маса за дупки

Генерира табели со дупки за дупчење (CNC), креира интерактивни листи на отвори со еден клик, кои се ажурираат според промените, со што се намалува појавата на грешки во проектот.

GstarCAD Mechanical

Меѓународни стандарди

Взаемна компатибилност со AutoCAD Mechanical на ниво на компоненти (сметки, табели, симболи, блокови…) и на ниво на слоеви и цитати.

GstarCAD Механички

Преземањето е лесно. Преземете ја бесплатната 30-дневна верзија и пробајте го софтверот. Кога купувате постојана лиценца, можете да ја изберете и опцијата за одржување на лиценцата, која обезбедува бесплатна техничка поддршка и идни надградби.

Пробајте го софтверот пред да го купите

РАЗМИСЛЕТЕ СЕГА

Заштедете на надградби, техничка поддршка и други поволности со опцијата за одржување 365 AutoRenewal Subscription за вашата вечна лиценца.

GstarCAD Механички
Автоматско обновување на претплатата 365

Дознајте повеќе за придобивките од годишната услуга за одржување лиценца