GstarCAD Стандард

DWG компатибилен 2D / 3D CAD систем

Достапна алтернатива на AutoCAD LT

 

GstarCAD standard

Достапна лиценца

Постојани лиценци, ажурирања…

GstarCAD standard

Додатоци / екстензии

Додатоци, модули и екстензии

GstarCAD standard

Споредба на верзии

GstarCAD Стандард

GstarCAD standard

Техничка поддршка

Прашања, мислења, предлози…

GstarCAD standard

GstarCAD Стандард


Најприфатливиот CAD софтвер

GstarCAD Стандард е едно од најфункционалните решенија на пазарот за универзално 2D цртање. Се смета за најдобра „исплатлива“ алтернатива на AutoCAD LT. Со верзијата GstarCAD Стандард, имате неограничени можности за 2D CAD цртање во согласност со меѓународните прописи и вашите сопствени стандарди (типови линии, отвори, димензии, шаблони итн.). Сè повеќе поранешни корисници на CAD програми, како што е AutoCAD LT, се одлучуваат за GstarCAD Стандард.

GstarCAD е создаден за да ве потсетува што е можно повеќе на AutoCAD (наредби, синтакса, палети, ленти со алатки). Сепак, целта е постоечкиот AutoCAD корисник да не забележи големи разлики помеѓу двете програми и следствено да не инвестира време и пари во учењето на новата CAD програма.

Карактеристики

Главни карактеристики

GstarCAD standard

Прецизен цртеж

Со фаќање на важните точки, внесување на координати со тастатурата, контролирање на положбата на курсорот со помош на прилепување на мрежа или траки за прилепување на предмети, можете брзо, лесно и без грешки да креирате прецизни технички цртежи.

GstarCAD standard

Брз одговор

Кога цртате, моделирате или правите промени во нацртите, веднаш ќе добиете повратна информација од програмата. Ако го поместите курсорот, ќе го видите посакуваниот резултат пред да ја потврдите или да излезете од командата.

GstarCAD standard

Асоцијативни димензии

Наведете ги димензиите и формите врз основа на димензијата (линеарна, подредена, радијална, аголна, координати, должина на лакот итн.). Ако го промените дизајнот, димензиите се прилагодуваат автоматски.

GstarCAD standard

Обврзувачки референци

Поставете цртеж преку надворешна DWG, DWF, DGN, PDF или растерска слика. По калибрирањето на точката за вметнување и големината, можете да ја прилагодите и транспарентноста. Потоа продолжете со цртање и димензионирање.

GstarCAD standard

Побрзи промени

Создадете различни варијанти. Функциите за копирање, истегнување или пресликување поединечно избрани објекти, преку избор на прозорци или вкрстен избор го прават тоа многу лесно.

GstarCAD standard

3D дизајн

GstarCAD е главно 2D. Сепак, можете исто така да креирате извонредни 3D дизајни. Тоа е „бонус“ за пософистицираната 2D функционалност на верзијата Professional.

GstarCAD standard

3D моделирање

Креирајте 3D модели со комбинација на цврсти материи. Со спојување, одземање и вкрстување на материјали, можете да добиете нови форми. Солидната анализа дава информации за центарот на гравитација, волуменот или моментот на инерција.

GstarCAD standard

3D орбита

Интерактивното прикажување на моделите и можноста за поставување различни визуелни претстави (жична рамка, реалистични,…) ви дава контрола над 3D дизајнот. Може да послужи и како алатка за презентации

Повеќе карактеристики

GstarCAD standard

Динамичен влез

Повеќе не мора постојано да ја проверувате командната линија. Концентрирајте се на областа на курсорот и кога пишувате на тастатурата. Функцијата AutoComplete исто така ви обезбедува листа на соодветни команди.

GstarCAD standard

Алатка „лупа“

Идеална функција за работа со големи и густо нацртани цртежи. Веќе не треба да зумирате и да го влечете цртежот низ целиот екран за да повлечете линија од точката А до точката Б.

GstarCAD standard

Кориснички интерфејс

Прилагодете го изгледот и содржината на менито, групните команди во јазичињата, паѓачката листа, лентата со алатки. Создадете цели работни сетови за различни типови задачи.

GstarCAD standard

Работен простор

Користете го модерниот интерфејс со лента (поврзаните команди јасно сумирани во јазичиња и групи), но ако сте повеќе запознаени со постарата верзија на AutoCAD, тогаш префрлете се на GstarCAD „Класичен“.

GstarCAD standard

Интегриран API

Дали развивате апликација за AutoCAD? Со Интегриран API во GstarCAD (LISP, VBA, .NET, GRX – слично на ARX / AutoCAD Runtime eXtension за апликации напишани во C или C ++), вашата миграција нема да биде тешка.

GstarCAD standard

Менаџер на слоеви

Тоа е како цртање со хартија за следење. Нацртајте поединечни слоеви за секоја индустрија во еден градежен проект. Вашите цртежи ќе бидат јасни, организирани и лесни за читање.

GstarCAD standard

DWG формат

Отворете цртежи директно од колеги кои дизајнирале AutoCAD или AutoCAD LT. Завршете го вашиот дел во GstarCAD. Зачувајте го цртежот и испратете го назад. Нема увоз или извоз. Чиста тимска работа.

GstarCAD standard

Норми и стандарди

Креирајте шаблони за цртање DWT со потребните табели за стилови на заговор, стил на димензија, типови на линии, обрасци на отворот, скали и блокови на наслови. Заштедете време со секој нов цртеж.

Новости и подобрувања

GstarCAD 2022 година

GstarCAD standard

Подобрување во заговорот (PLOT)

Во GstarCAD 2022 забележано е значително подобрување во областа на исцртување во PDF формат, зацртување со транспарентност, исцртување растерски слики и функцијата на засенчено зацртување со опцијата „Скриено“. Затоа, резултатот е многу попрецизен.

GstarCAD standard

Го поправи растерскиот мотор

Ажуриран растерски мотор е интегриран во GstarCAD 2022, кој поддржува повеќе формати на слики, па дури и сликите со 1 милијарда пиксели сега може да се вметнат, илустрираат, дополнат и правилно да се нацртаат.

GstarCAD standard

Подобрување на алатките за димензионирање

Верзијата на GstarCAD 2022 нуди и подобрени команди DIMREASSOCIATE, DIMREGEN, DIMCENTER, нова опција … Како и командата DIMLAYER, со чија помош димензиите ќе бидат појасни и попрецизни.

GstarCAD standard

ACET интерфејс

GstarCAD 2022 веќе поддржува 351 ACET (Autocad Express Tools) интерфејси. Сега може да се користат многу повеќе алатки и приклучоци развиени во овие интерфејси.

GstarCAD standard

Поправка на повеќе линии

Верзијата GstarCAD 2022 овозможува лесно скратување или издолжување на повеќелиниите со различни објекти, линии, полилинии, кругови, лакови, елипси, шилести итн.

GstarCAD standard

Дополнително

  • Поправање на алатките за слоеви…
  • Достапен е режимот SDI (Интерфејс за еден документ)…
  • Поправање на алатките за групи…
  • Подобрена команда CHANGEBASE и повеќе…
ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

GstarCAD 2021 година

GstarCAD 2020 година

GstarCAD 2019 година

GstarCAD 2018 година

GstarCAD Стандард

Преземањето е лесно. Преземете ја бесплатната 14-дневна верзија и пробајте го софтверот. Кога купувате постојана лиценца, можете да ја изберете и опцијата за одржување на лиценцата, која обезбедува бесплатна техничка поддршка и идни надградби.

Пробајте го софтверот пред да го купите

 

РАЗМИСЛИ СЕГА

Заштедете на надградби, техничка поддршка и други поволности со опцијата за одржување 365 AutoRenewal Subscription за вашата трајна лиценца.

GstarCAD Стандард
Автоматско обновување на претплатата 365

Дознајте повеќе за придобивките од годишната услуга за одржување лиценца