GstarCAD Professional

DWG компатибилен 2D / 3D CAD систем

Достапна алтернатива на целосната верзија на AutoCAD

GstarCAD professional

Достапна лиценца

Постојани лиценци, ажурирања…

GstarCAD professional

Додатоци / екстензии

Додатоци, модули и екстензии

GstarCAD professional

Споредба на верзии

GstarCAD Professional

GstarCAD professional

Техничка поддршка

Прашања, мислења, предлози…

GstarCAD professional

GstarCAD Professional


Најпопуларното CAD решение

GstarCAD Professional е нашиот најпродаван CAD софтвер. Ова е најдобрата замена за целосната верзија на AutoCAD. GstarCAD Professional е најдобрата алатка за универзално 2D/3D техничко цртање во секоја индустрија. Ја содржи целосната функционалност на основната верзија на стандардот GstarCAD, која е проширена со дополнителни функции како што се „динамични блокови“ или „лупа“.

Пред сè, предноста на оваа верзија е во 3D CAD функциите. GstarCAD Professional ги содржи сите функции за 3D моделирање (непараметриско) и функции за волумен (комбинирање, пресек, одземање), увоз/извоз на модели од друг 3D CAD/CAM софтвер, алатки за 3D уредување на цврсти предмети во CAD околина, STL извоз за 3D печатење, создавање 2D пресеци и 3D прикази за побрзо цртање на 3D документација.

Функционалност

Главни функции

GstarCAD professional

Прецизен цртеж

Со фаќање на важните точки, внесување на координати со тастатурата, контролирање на положбата на курсорот со помош на прилепување на мрежа или траки за прилепување на предмети, можете брзо, лесно и без грешки да креирате прецизни технички цртежи.

GstarCAD professional

Брз одговор

Кога цртате, моделирате или правите промени во нацртите, веднаш ќе добиете повратна информација од програмата. Ако го поместите курсорот, ќе го видите посакуваниот резултат пред да ја потврдите или да излезете од командата.

GstarCAD professional

Асоцијативни димензии

Наведете ги димензиите и формите врз основа на димензијата (линеарна, подредена, радијална, аголна, координати, должина на лакот итн.). Ако го промените дизајнот, димензиите се прилагодуваат автоматски.

GstarCAD professional

Обврзувачки референци

Поставете цртеж преку надворешна DWG, DWF, DGN, PDF или растерска слика. По калибрирањето на точката за вметнување и големината, можете да ја прилагодите и транспарентноста. Потоа продолжете со цртање и димензионирање.

GstarCAD professional

Побрзи промени

Создадете различни варијанти. Функциите за копирање, истегнување или пресликување поединечно избрани објекти, преку избор на прозорци или вкрстен избор го прават тоа многу лесно.

GstarCAD professional

3D дизајн

GstarCAD е главно 2D. Сепак, можете исто така да креирате извонредни 3D дизајни. Тоа е „бонус“ за пософистицираната 2D функционалност на верзијата Professional.

GstarCAD professional

3D моделирање

Креирајте 3D модели со комбинација на цврсти материи. Со спојување, одземање и вкрстување на материјали, можете да добиете нови форми. Солидната анализа дава информации за центарот на гравитација, волуменот или моментот на инерција.

GstarCAD professional

3D орбита

Интерактивното прикажување на моделите и можноста за поставување различни визуелни претстави (жична рамка, реалистични,…) ви дава контрола над 3D дизајнот. Може да послужи и како алатка за презентации.

Повеќе функции

GstarCAD professional

Динамичен влез

Повеќе не мора постојано да ја проверувате командната линија. Концентрирајте се на областа на курсорот и кога пишувате на тастатурата. Функцијата AutoComplete исто така ви обезбедува листа на соодветни команди.

GstarCAD professional

Алатка „лупа“

Идеална функција за работа со големи и густо нацртани цртежи. Веќе не треба да зумирате и да го влечете цртежот низ целиот екран за да повлечете линија од точката А до точката Б.

GstarCAD professional

Кориснички интерфејс

Прилагодете го изгледот и содржината на менито, групните команди во јазичињата, паѓачката листа, лентата со алатки. Создадете цели работни сетови за различни типови задачи.

GstarCAD professional

Работен простор

Користете го модерниот интерфејс со лента (поврзаните команди јасно сумирани во јазичиња и групи), но ако сте повеќе запознаени со постарата верзија на AutoCAD, тогаш префрлете се на GstarCAD „Classic“.

GstarCAD professional

Интегриран API

Дали развивате апликација за AutoCAD? Со интегриран API во GstarCAD (LISP, VBA, .NET, GRX – слично на ARX / AutoCAD Runtime eXtension за апликации напишани во C или C ++), вашата миграција нема да биде тешка.

GstarCAD professional

Менаџер на слоеви

Тоа е како цртање со хартија за следење. Нацртајте поединечни слоеви за секоја индустрија во еден градежен проект. Вашите цртежи ќе бидат јасни, организирани и лесни за читање.

GstarCAD professional

DWG формат

Отворете цртежи директно од колеги кои дизајнирале AutoCAD или AutoCAD LT. Завршете го вашиот дел во GstarCAD. Зачувајте го цртежот и испратете го назад. Нема увоз или извоз. Чиста тимска работа.

GstarCAD professional

Норми и стандарди

Креирајте шаблони за цртање DWT со потребните табели за стилови на заговор, стил на димензија, типови на линии, обрасци на отворот, скали и блокови на наслови. Заштедете време со секој нов цртеж.

GstarCAD 2021 година

GstarCAD 2020 година

GstarCAD 2019 година

GstarCAD 2018 година

GstarCAD Professional

Преземањето е лесно. Преземете ја бесплатната 30-дневна верзија и пробајте го софтверот. Кога купувате постојана лиценца, можете да ја изберете и опцијата за одржување на лиценцата, која обезбедува бесплатна техничка поддршка и идни надградби.

Пробајте го софтверот пред да го купите

РАЗМИСЛЕТЕ СЕГА

Заштедете на надградби, техничка поддршка и други поволности со опцијата за одржување 365 AutoRenewal Subscription за вашата вечна лиценца.

GstarCAD Professional
Автоматско обновување на претплатата 365

Дознајте повеќе за придобивките од годишната услуга за одржување лиценца.