CADprofi Архитектонски

Професионален модул за AutoCAD / GstarCAD
Ефикасно планирање на проектна документација

CADprofi Архитектонски

Достапна лиценца

Постојана лиценца, ажурирања…

CADprofi Архитектонски

Компатибилност

DWG компатибилен

CADprofi Архитектонски

BIM податоци

Класификација на IFC и управување со слоеви

CADprofi Архитектонски

Поддршка

Прашања, мислења, предлози

CADprofi Архитектонски

CADprofi Architectural

CADprofi Architectural е параметарски CAD софтвер кој овозможува побрза и поефикасна работа во архитектонскиот дизајн.

Архитектонски додаток се користи за изработка на градежни планови, пресеци и погледи. Апликацијата ви го олеснува цртањето композитни ѕидови, архитектурата на димензиите и брзо креирање описи на цртежи. Додатокот содржи комплетна библиотека на прозорци, врати, мебел и други внатрешни елементи. Со своите уникатни својства, може да се користи за креирање планови и рути за пожари.

Ве молиме имајте предвид дека CADprofi не е самостојна програма и работи како екстензија, односно додаток базиран на CAD програми како што се GstarCAD, AutoCAD и BricsCAD. Ако немате CAD програма, обидете се со GstarCAD Standard или GstarCAD Professional, што е евтина и најдобра замена за AutoCAD / AutoCAD LT.

 • Композитни ѕидови, можност за специфицирање на поединечни делови од ѕидовите.
 • Стандарден мебел (врати и прозорци). План, пресек и различни погледи.
 • Библиотека со мебел, санитарна опрема и сл.
 • Архитектонски симболи: опис на планот, висински точки, симболи за отворање и пробивање на ѕидовите, симболи за мебел итн.
 • Архитектонско димензионирање со различна прецизност.
 • Цртање и уредување на планови и рути за пожар.
 • Библиотека со опрема за спасување, симболи за безбедност и заштита од пожари.
 • Брза работа со користење на симболи и предмети со еден клик.
 • Волшебник за автоматско нумерирање.
 • Прилагодено (елементи, околина за цртање, симболи итн.).
 • Автоматско производство на сметка за материјали; BIM може да се печати или извезува во различни формати, вклучувајќи pdf, rft (doc), xls, xml, csv итн.
 • Автоматско генерирање на легенди за различни симболи.
 • Библиотека со опрема од многу водечки производители.
 • Метрички и инчни единици.
 • Онлајн ажурирања.
CADprofi Архитектонски

МОЌНО РЕШЕНИЕ

Програма која се развива според вашите барања

Модулот CADprofi Architectural веќе ја вклучува CAD библиотеката CP-Symbols Architectural, така што не мора да се нарачува посебно. Во случај да не ви треба целиот модул, можете посебно да ја купите библиотеката CP-Symbols Architectural CAD.

Ако ви требаат CAD библиотеки или додатоци за неколку различни области (архитектура, електротехника, HVAC, машински инсталации), можете да нарачате CAD библиотеки CP Symbols или CADprofi додаток како комплетен пакет, кој ги опфаќа сите 4 модули за сите области во 1 пакет. заштеда од 50%.

CADprofi Архитектонски

Модул за една област

 • Лиценца за еден корисник, целосна верзија
 • Изборна мрежна лиценца – доплата
 • Изборно одржување на лиценца
 • Брза испорака
 • CAD библиотека CP вклучени Архитектонски симболи

Архитектонски симболи


Како дел од CADprofi Архитектонски или како библиотека посебно

 • Лиценца за еден корисник, неограничена целосна верзија;
 • Испорака со преземање

CADprofi Пакет

Сите 4 модули

 • Лиценца за еден корисник, целосна верзија
 • Изборна мрежна лиценца – доплата
 • Изборно одржување на лиценца
 • Брза испорака
 • Вклучен пакет за CP симболи на CAD библиотека

CP Пакет симболи (4 v 1)


Како дел од CADprofi Пакет или како посебна библиотека

 • Лиценца за еден корисник, неограничена целосна верзија;
 • Испорака со преземање
Споредба на софтверски пакетиCADprofi Архитектонски


CP-Symbols
Architectural

CADprofi Архитектонски


CP-Symbols
Suite

CADprofi Архитектонски


CADprofi
Architectural

CADprofi Архитектонски


CADprofi
Suite

Тест верзија
Библиотека на компоненти
Библиотека за внатрешна опрема и мебел
Библиотека на архитектонски симболи
Библиотека на симболи за заштита од пожари, безбедносни системи и заштита од природни катастрофи
Блок дијаграми и организациски графикони
Повеќејазичен интерфејс
Ознаки и залихи
Бесплатен годишен пакет со дополнителни поволности
CP- Симболи Машинство
 
 
CP- Симболи HVAC и цевки
 
 
CP – Симболи Електрика
 
 
Функции за управување со податоци и залихи
Конфигурација со параметарска технологија
Цртање повеќеслојни ѕидови
Дефинирање на просторот
Автоматско мерење на висината
Изградба на скали
Архитектонско димензионирање
Цртање патеки за бегство
Сопствена експанзија на базата на податоци
Алатки за опишување и документирање
Дополнителни команди за уредување
Пристап до библиотеките на производителите
CADprofi Машинство
 
 
 
CADprofi HVAC и цевки
 
 
 
CADprofi Електрикаl
 
 
 
Тест верзија

CADPROFI ПРИРАЧНИК

Прирачникот ја опишува функционалноста на сите 4 модули (Архитектонски, Електрични, HVAC & Цевки, Машинство). Поглавјето за Архитектонскиот модул може да се најде на страниците 109-145..

ДЕМО ВЕРЗИЈА

Преземете бесплатен пробен период на CADprofi за вашата CAD програма и испробајте ги сите функции за 30 дена.

ДАЛИ ИМАТЕ НЕКОИ ПРАШАЊА?

Јавете нѝ се или пишете нѝ преку е-пошта ако имате конкретни прашања или сакате да испратите барање.

9 x видео упатства

Пристапете до CADprofi Архитектонски видео упатства.

Видео упатства се организирани на плејлистата на YouTube и ви покажуваат како можете ефективно да дизајнирате со додатокот CADprofi.

Бесплатно!

 

CADprofi Архитектонски

CADprofi CADprofi пакет (4 во 1)

4 модули во едно пакување

CADprofi Пакет ги содржи сите четири модули (архитектонски, електричен, HVAC и цевки, механички) по цена од два. Секој CADprofi модул веќе ја содржи соодветната библиотека со CP Симболи.

CADprofi Архитектонски