CADprofi Electrical

Професионален модул за AutoCAD / GstarCAD
Ефикасен дизајн на електрични инсталации

CADProfi Electrical

Достапна лиценца

Постојана лиценца, ажурирања…

CADProfi Electrical

Компатибилност

DWG компатибилен

CADProfi Electrical

BIM податоци

Класификација на IFC и управување со слоеви

CADProfi Electrical

Поддршка

Прашања, мислења, предлози

CADProfi Electrical

CADprofi Електричен

CADprofi Electrical е параметарски CAD додаток кој го надградува вашиот работен тек и е дизајниран да дизајнира електрични инсталации, прскалки, системи за комуникација и контрола.

Со овој модул можете да дизајнирате високонапонски и нисконапонски инсталации, телекомуникации, антени и безбедносни системи. Програмата содржи илјадници симболи и блокови (разводни табли, светла, прекинувачи итн.) кои се во согласност со најновите стандарди. CADprofi Electrical исто така ви овозможува да цртате кабли и носачи за кабли на лесен и брз начин. Најкорисни се функциите како што се нумерирање на кола и генерирање кола.

Ве молиме имајте предвид дека CADprofi не е самостојна програма и работи како екстензија, односно додаток базиран на CAD програми како што се GstarCAD, AutoCAD и BricsCAD. Ако немате CAD програма, обидете се со GstarCAD Стандард или GstarCAD Професионален, што е евтина и најдобра замена за AutoCAD / AutoCAD LT.

 

 

 • Широка библиотека на инсталации за електрична и индустриска автоматизација.
 • Автоматско планирање на жичаните канали и правци.
 • Електрични компоненти, прекинувачи, светла и друго.
 • Брзо нумерирање на електрични кола.
 • Производи и опрема од водечки производители (Legrand, Cablofil, Zucchini и други).
 • Брза работа со користење на симболи и предмети со еден клик.
 • Волшебник за автоматско нумерирање.
 • Прилагодено (елементи, околина за цртање, симболи итн.).
 • Автоматско производство на сметка за материјали; BIM може да се печати или извезува во различни формати, вклучувајќи pdf, rft (doc), xls, xml, csv итн.
 • Автоматско генерирање на легенди за различни симболи.
 • Библиотека со опрема од многу водечки производители.
 • Метрички и инчни единици.
 • Онлајн ажурирања.
CADProfi Electrical

МОЌНО РЕШЕНИЕ

Програма која се развива според вашите барања

Модулот CADprofi Electrical веќе ја вклучува CAD библиотеката CP-Symbols Electrical, така што не мора да се нарачува посебно. Во случај да не ви треба целиот модул, можете посебно да ја купите библиотеката CP-Symbols Electrical CAD.

Ако ви требаат CAD библиотеки или додатоци за неколку различни области (архитектура, електротехника, HVAC, машински инсталации), можете да нарачате CAD библиотеки CP Symbols или CADprofi додаток како комплетен пакет, кој ги опфаќа сите 4 модули за сите области во 1 пакет. заштеда од 50%.

CADprofi Electrical

Модул за една област

 • Лиценца за еден корисник, неограничена целосна верзија;
 • Изборна мрежна лиценца – доплата
 • Изборно одржување на лиценцата
 • Брза испорака
 • CAD библиотека CP вклучени Архитектонски симболи

CP symbols Electrical


Како дел од CADprofi Electrical или како библиотека посебно

 • Лиценца за еден корисник, неограничена целосна верзија;
 • Испорака со преземање

CADprofi Suite (4 v 1)

Сите 4 модули

 • Лиценца за еден корисник, неограничена целосна верзија;
 • Изборна мрежна лиценца – доплата
 • Изборно одржување на лиценцата
 • Брза испорака
 • Вклучен пакет CP Symbols на CAD библиотека

CP Symbols Suite (4 v 1)


Како дел од CADprofi Suite или како библиотека посебно

 • Лиценца за еден корисник, неограничена целосна верзија;
 • Испорака со преземање
Споредба на софтверски пакети
CADProfi Electrical


CP-Symbols
Electrical

CADProfi Electrical


CP-Symbols
Suite

CADProfi Electrical


CADprofi
Electrical

CADProfi Electrical


CADprofi
Suite

Тест верзија
IEC библиотека, NFPA симболи
Библиотека со симболи за планови на подот
Библиотека со симболи за шеми
Библиотека за светла
Блок дијаграми и организациски графикони
Повеќејазичен интерфејс
Ознаки и залихи
Бесплатен годишен пакет со дополнителни поволнности
CP- Симболи Машинство
 
 
CP- Симболи HVAC и цевки
 
 
CP – Симболи Електрика
 
 
Функции за управување со податоци и залихи
Шеми за уредување
Цртање линии во “шема со една линија”
Нацрт рамки со глави за електрични дизајни
Проширена библиотека со симболи на IEC
Означување на кола (одредување)
Пресметка на осветленост со DIALux програма
Модуларни уреди
PLC контролери
Конфигурација со параметарска технологија
Автоматски дизајн со технологија со еден клик
Цртање електрични приклучоци и кабли
Автоматско поврзување на носачи за кабли и скали
Громобрани
Проширување на сопствената база на податоци
Алатки за опишување и документирање
Дополнителни команди за уредување
Пристап до библиотеките на производителите
CADprofi Машинство
 
 
 
CADprofi HVAC и цевки
 
 
 
CADprofi Електрика
 
 
 
Тест верзија

CADPROFI ПРИРАЧНИК

Прирачникот ја опишува функционалноста на сите 4 модули (Архитектонски, Електрични, HVAC & Цевки, Машинство). Поглавјето за Архитектонскиот модул може да се најде на страниците 109-145.

ДЕМО ВЕРЗИЈА

Преземете бесплатен пробен период на CADprofi за вашата CAD програма и испробајте ги сите функции за 30 дена.

ДАЛИ ИМАТЕ НЕКОИ ПРАШАЊА?

Јавете нѝ се или пишете нѝ преку е-пошта ако имате конкретни прашања или сакате да испратите барање.

12 x видео упатства

Пристапете до CADprofi Електичен видео упатства.

Видео упатства се организирани на плејлистата на YouTube и ви покажуваат како можете ефективно да дизајнирате со додатокот CADprofi.

Бесплатно!

 

CADProfi Electrical

CADprofi CADprofi пакет (4 во 1)

4 модули во едно пакување

CADprofi Пакет ги содржи сите четири модули (архитектонски, електричен, HVAC и цевки, механички) по цена од два. Секој CADprofi модул веќе ја содржи соодветната библиотека со CP Симболи.

CADProfi Electrical