Spatial Manager
Spatial Manager

Spatial Manager™ за GstarCAD / AutoCAD

Барате достапен, едноставен и корисен софтвер за обработка на просторни податоци? Време е да се сретнете со Spatial Menager.

Што е Spatial Manager ™?

Програмата е дизајнирана како додаток за GstarCAD или AutoCAD и нуди функции како што се:

 • Увезете во AutoCAD или GstarCAD од Google Earth (KML или KMZ), OpenStreetMap (OSM или PBF), Shapefiles (SHP), GPS, Points (многу формати), Excel, Access, ESRI ArcInfo®, MapInfo, GML (GML или GZ) , PostGIS, SQL Server, SQLite и многу повеќе геопросторни извори
 • Извезете од Autocad или GstarCAD во Google Earth (KML или KMZ), Shapefiles (SHP), Points (многу формати), MapInfo, PostGIS, SQL Server, SQLite и многу други геопросторни цели
 • Трансформација на координативно-опционално
 • Позадини Карти моќни и лесни за користење
 • Пребарувајте локации
 • Теренски функции вклучувајќи 3D точки од висински услуги, DTM мрежи, контури итн.
 • Објавување на Google Earth
 • Алфанумерички табели со податоци како AutoCAD XDATA. Управувајте со табели и полиња со податоци. Избор на барање. Вклучен е прегледувач на податоци и уредник
 • Зачувајте задачи за да ги репродуцирате процесите на увоз толку пати колку што сакате
 • Интерфејс едноставен, интуитивен и продуктивен
 • Трајни лиценци. Платете еднаш, без периодични такси
 • Работи не само во основниот AutoCAD, туку и во AutoCAD Map 3D, AutoCAD Civil 3D, AutoCAD Architecture и GstarCAD
Spatial Manager

Spatial Manager™ за GstarCAD

Spatial Manager™ за GstarCAD е моќен CAD приклучок дизајниран за AutoCAD или GstarCAD корисници кои треба да увезуваат, извезуваат и управуваат со просторни податоци на едноставен, брз и ефтин начин, што вклучува многу можности кои досега не се видени во CAD.

Доаѓа во лесна апликација која работи во CAD и му овозможува на корисникот да увезува и извезува геопросторни податоци помеѓу CAD цртежи и геопросторни датотеки, сервери за податоци или складишта на податоци, да прикажува мапи во заднина и да управува со алфанумерички податоци и табели со податоци.

Погледнете пример за користење на Spatial Manager на GstarCAD 2021:

Некои предности од користењето на Spatial Manager

1. увоз на AutoCAD и GstarCAD

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD увезува просторни податоци, во нови или постоечки CAD цртежи, како CAD објекти и Extended Entity Data (EED/XDATA), користејќи моќен волшебник кој му дозволува на корисникот да ги избере или одбере сите потребни параметри за увоз за да добиваат диференцирани просторни информации во CAD цртеж.

Сериски увоз, автоматска слоевитост, пополнување полигони, блокови според вредностите на податоците и мапираните атрибути, етикетирањето, висината, дебелината или просторниот филтер се само дел од функционалноста на апликацијата при увоз од просторни датотеки, сервери за податоци, складишта на податоци итн. корисникот може да избере увоз на полигони користејќи објекти „MPolygon“, дури и на основните CAD.

Постојат некои напредни и моќни техники за забрзување на процесите на увоз, како што се Увези ги сите извори од папка, шема на база на податоци или датотека со повеќе табели и други.

„Задачи“ ги зачувуваат сите параметри и опции на процесите на увоз за да се повторат овие процеси толку пати колку што сакате. Можно е да се изврши една или повеќе „Задачи“ одеднаш.

2 Трансформација на координати

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD ќе пресмета геометриски трансформации на карактеристиките во согласност со процесите на увоз и извоз, кои ќе зависат од избраниот координатен систем (CRS) за изворните и целните податоци.

Корисникот може да ги избере соодветните CRS од целосниот CRS каталог или од списокот што ги вклучува најновите користени CRS.

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD исто така автоматски ќе креира нов цртеж вклучувајќи геометриски регенерирани објекти од тековниот цртеж според трансформацијата помеѓу два CRS

3. Позадински мапи

Spatial Manager™ за GstarCAD им овозможува на корисниците на CAD (од 2008 година) да избираат помеѓу мапи од многу провајдери како OpenStreetMap, Bing, MapBox, Ordnance Survey, итн. Мапите му ја олеснуваат работата на корисникот и го подобруваат квалитетот на плановите.

Со менување на приказот на цртежот (зумирање, панирање итн.), мапите автоматски се ажурираат и ја прилагодуваат резолуцијата според големината на приказот. Корисникот може да ги дефинира своите позадини со пристап до серверите за мапи WMTS / WMS / TMS, да ги увезува / извезува и да зема статични карти.

4 Наоѓање локации

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD им овозможува на корисниците на CAD (од верзија 2008), да изберат меѓу многуте мапи за заднини од многу провајдери како OpenStreetMap, Bing, MapBox, Ordnance Survey, итн. Овие карти ќе го подобрат квалитетот на цртежите и ќе им овозможи на корисниците да споредуваат и проверуваат подобро.

Ви овозможува да пристапите до прозорецот за пребарување на текст локации и автоматски да зумирате или да ја вметнете геометријата на избраната локација или правоаголен плик.

5. терени

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD ви овозможува да креирате и управувате со терени и сродни објекти.

3D точки / блокови избрани во цртежот или изградени од давателите на услуги Elevation во која било избрана област.

2D или 3D контури. Мали и големи контури. Контурни етикети. Раздвојување на слоеви и различни модели на бои. Контурите прикачени на табелите со податоци, вклучувајќи ги вредностите на висината и типот.

3D модели на терен, со користење на 3D мрежи или други CAD/BIM објекти. Автоматска проекција на слика и поставување на која било карта на заднина (претпоставена или конфигурирана од корисникот) на еден или повеќе терени на нивната вистинска локација.

6. Објавување на Google Earth

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD вклучува специфична команда дизајнирана да ги извезе сите или дел од објектите во видливите слоеви на цртежот и нивните податоци, во датотека KML или KMZ (Google Earth) преку операција со еден клик.

Добиената датотека GE ја зема предвид тековната организација на слојот и својствата на слоевите и објектите, кои може да се отворат во Google Earth (ако се инсталирани).

7. Управување со структури на податоци

Spatial Manager ™ за GstarCAD управува со алфанумерички податоци кои можат да се поврзат со објекти за време на самиот процес на увоз, а исто така овозможува директно дизајнирање и уредување на структури наменети за складирање податоци. Табелите и полињата може да се управуваат и приспособат на вашите сопствени потреби.

Тековната организација на слоеви и својствата на слоевите и објектите се земаат во предвид при креирањето на добиената датотека GE, а оваа датотека може да се отвори во Google Earth (ако е инсталирана).

8. Извори на кориснички податоци

Spatial Manager™ за AutoCAD и GstarCAD ја вклучува технологијата UDS за лесно поврзување со сервери за просторни бази на податоци или складишта на податоци, а исто така и како начин на кој корисникот може да ја дефинира патеката до одредена датотека со просторни податоци, вклучувајќи ги и нивните сопствени параметри за поврзување.

UDS избегнуваат да внесуваат многу параметри за поврзување, кои не се лесни за паметење и се складираат во корисничките поставки за да ги искористат предностите во секоја сесија на апликацијата.

9. Работи во AutoCAD, AutoCAD Map 3D и други

Spatial Manager™ не е само компатибилен со AutoCAD, туку и со други апликации базирани на AutoCAD како што се GstarCAD, AutoCAD Map 3D, AutoCAD Architecture итн.

Преземете ги GstarCAD и Spatial Manager и пробајте ги пробните верзии. Контактирајте нѐ.