Преземањето на LibreCAD е БЕСПЛАТНО. LibreCAD може да биде корисен за едноставни задачи, затоа кликнете на LibreCAD Download подолу. LibreCAD е слободен CAD софтвер со отворен код.

Што е LibreCAD?

LibreCAD е 2D CAD апликација полна со функции што може да работи на Mac OS, Windows и Linux. Достапна е на повеќе од 30 јазици со бесплатна лиценца. Околу 2010 година, QCAD Community Edition v2.0.5.0 беше формиран за да започне развојот на она што сега е познато како LibreCAD. Како софтвер со отворен код е LibreCAD Downlaod кој е бесплатен. Внатрешно го користи форматот на датотеката AutoCAD DXF за увоз и зачувување датотеки, како и да дозволува извоз во многу други формати на датотеки.

Бесплатно преземање на LibreCAD

LibreCAD Download е бесплатен, безбеден и едноставен 2D CAD софтвер.

Зошто LibreCAD е добар?

Може да се обидете да преземете LibreCAD ако ви треба едноставно за едноставни задачи како што се креирање скици и мерења. Има некои добри страни:

 • Работи на Mac OS, Windows и Linux
 • Сосема е бесплатно
 • Едноставен за користење и за навигација
 • Може да отвора и зачувува DXF датотеки
 • Може да ги извезува вашите цртежи како SVG и PDF датотеки
 • Основни својства и команди (линии, поместување, мерење, прибелешка..)
 • Достапно на 30 јазици

Зошто LibreCAD е лош?

LibreCAD може да биде корисен, но има и некои недостатоци. Ако преземате LibreCAD, ќе пропуштите некои својства. Еве неколку лоши страни:

 • LibreCAD има различен кориснички интерфејс од AutoCAD,
 • иконите и командите се различни
 • различна и поедноставена командна лента
 • Нема јазичиња и распореди на датотеки
 • Алатките за цртање не се толку точни
 • Не може да се отворат датотеките DWG
 • Не може да се зачува како датотека DWG, туку само во постари DXF датотеки
 • нема јазичиња за својства и лебдечки прозорци,
 • нема 3D моделирање и 3D перспективни погледи
 • Нема увоз на PDF
 • Нема прегледи и поставки за печатење

Преземи LibreCAD

Преземањето LibreCAD е бесплатно, пробајте! Ако не сте корисник на CAD, проверете ги упатствата на YouTube за LibreCAD

Кликнете на копчето за преземање на LibreCAD.

Слободно контактирајте нѐ доколку ви треба помош.

LibreCAD преземање БЕСПЛАТНО