Ако барате замена за AutoCAD што може да се справи со 2D и 3D дизајн, нацрт и моделирање? AutoCAD е најпопуларниот и најшироко користен CAD софтвер во светот. Сепак, AutoCAD не е единствената достапна опција и можеби не е најдобрата за вашите потреби и буџет. Во оваа статија ќе ве запознаеме со GstarCAD, моќна и достапна замена за AutoCAD која нуди 100% компатибилност со датотеките и командите на AutoCAD, како и многу дополнителни функции и придобивки.

Најдобрата замена за AutoCAD е GstarCAD

Што е GstarCAD?

GstarCAD е CAD софтвер развиен од Gstarsoft, кој обезбедува CAD решенија од 1992 г. Ова значи дека можете да отворате, уредувате и зачувувате датотеки DWG во GstarCAD без никакви проблеми со конверзија, увоз или извоз. Можете исто така да разменувате DWG датотеки со други CAD корисници кои користат AutoCAD или друг компатибилен софтвер.

GstarCAD има кориснички интерфејс кој е многу сличен на AutoCAD, така што не треба да трошите многу време за учење нова програма. Можете да ги користите истите команди, менија, алатници, кратенки и икони што ви се познати во AutoCAD. Можете исто така да го прилагодите интерфејсот за да одговара на вашите преференции и работниот тек.

Оваа замена за AutoCAD нуди 3 верзии: стандардна, професионална и механичка. Стандардната верзија ги покрива сите основни функции за 2D дизајн и изработка, додека Professional верзијата додава понапредни функции за 3D моделирање и рендерирање, како и некои модули специфични за индустријата за механички, електричен и архитектонски дизајн.

Кои се предностите на GstarCAD во однос на AutoCAD?

Една од главните предности на оваа замена за AutoCAD е цената. GstarCAD нуди постојана лиценца што можете да ја купите еднаш и да ја користите засекогаш, без никакви годишни трошоци за претплата или изнајмување. Можете исто така да изберете помеѓу самостојна лиценца или лиценца за мрежа, во зависност од тоа колку корисници имате. Цената на GstarCAD е многу пониска од AutoCAD, што може да ви заштеди многу пари на долг рок.

Друга предност на GstarCAD во однос на AutoCAD се перформансите. GstarCAD е побрз и постабилен од AutoCAD, особено кога се ракува со големи и сложени цртежи. GstarCAD, исто така, има некои уникатни карактеристики кои AutoCAD ги нема, како што се динамични блокови, лупа, рамни пресеци и многу повеќе. Овие карактеристики можат да ви помогнат да ја подобрите вашата продуктивност и креативност.

Трета предност на оваа замена за AutoCAD е техничката поддршка. GstarCAD обезбедува одлична техничка поддршка на локални јазици преку телефон и е-пошта. Можете исто така да пристапите до онлајн ресурси како што се упатства, видеа, форуми и блогови за да дознаете повеќе за GstarCAD и да добивате совети и трикови од други корисници. GstarCAD, исто така, објавува редовни ажурирања и закрпи за да ги поправи грешките и да ја подобри функционалноста.

Како да започнете со замената на AutoCAD?

Ако сакате сами да го пробате GstarCAD, можете да преземете бесплатна пробна верзија од 30 дена од веб-локацијата: https://www.gstarcad.uk/. Можете исто така да побарате понуда или да контактирате со нивните локални дистрибутери за повеќе информации.

GstarCAD е компатибилен со оперативните системи на Windows од Windows 7 до Windows 11. Можете лесно да го инсталирате на вашиот компјутер или лаптоп и веднаш да започнете да работите на вашите проекти.

GstarCAD е најдобрата замена за AutoCAD за секој кој има потреба од сигурен, брз и исплатлив CAD софтвер кој може да се справи со секој предизвик за дизајн. Со GstarCAD, можете да уживате во вашата дизајнерска работа со извонреден CAD софтвер и решение.

Како GstarCAD се споредува со други CAD софтвер?

GstarCAD е најдобриот софтвер за замена на AutoCAD кој може добро да се споредува со други CAD софтвер во однос на карактеристиките, компатибилноста, перформансите и цената. Еве некои од предностите на оваа замена за AutoCAD:

  • Компатибилност: GstarCAD се заснова на форматот на датотеката DWG, кој е мајчин формат на датотека на AutoCAD и другите CAD програми. Ова значи дека можете да отворате, уредувате и зачувувате датотеки DWG во GstarCAD без никакви проблеми со конверзија, увоз или извоз. Можете исто така да разменувате DWG датотеки со други CAD корисници кои користат AutoCAD или друг компатибилен софтвер.
  • Оваа замена за AutoCAD нуди 3 верзии: стандардна, професионална и механичка. Стандардната верзија ги покрива сите основни функции за 2D дизајн и изработка, додека Professional верзијата додава понапредни функции за 3D моделирање и рендерирање, како и некои модули специфични за индустријата за механички, електричен и архитектонски дизајн. GstarCAD, исто така, има некои уникатни карактеристики кои AutoCAD ги нема, како што се динамични блокови, лупа, рамни пресеци и многу повеќе. GstarCAD Mechanical ви овозможува да користите специјални алатки за димензијии, дизајн библиотеки и други команди за ефикасен работен тек.
  • Перформанси: GstarCAD е побрз и постабилен од AutoCAD, особено кога се ракува со големи и сложени цртежи. GstarCAD, исто така, има кориснички интерфејс кој е многу сличен на AutoCAD, така што не треба да трошите многу време за учење нова програма. Можете да ги користите истите команди, менија, алатки, кратенки и икони што ви се познати во AutoCAD. Можете исто така да го прилагодите интерфејсот за да одговара на вашите преференции и работа.
  • Цена: GstarCAD нуди вечна лиценца што можете да ја купите еднаш и да ја користите засекогаш, без годишна претплата или надомест за изнајмување. Можете исто така да изберете помеѓу самостојна лиценца или лиценца за мрежа, во зависност од тоа колку корисници имате.

Пробајте ја оваа замена за AutoCAD!

Како што можете да видите, GstarCAD е одлична алтернатива и замена за AutoCAD што може да ги задоволи вашите потреби и очекувања. Ако сакате сами да го пробате GstarCAD, можете да преземете бесплатна 30-дневна пробна верзија од нивната официјална веб-страница.

Можете исто така да побарате понуда или да контактирате со локалните дистрибутери за повеќе информации.