Што значи: „Your AutoCAD license is not valid“?

Пораката „ Your AutoCAD license is not valid “ обично се прикажува кога има проблеми со лиценцирањето на софтверот AutoCAD. Ова може да се должи на различни причини, а еве неколку вообичаени причини:

 1. Истечена лиценца: Ако вашата AutoCAD лиценца не е валидна, ќе добиете порака „Your AutoCAD license is not valid“. Проверете го датумот на истекување на вашата лиценца и обновете ја доколку е потребно.
 2. Неточни информации за лиценцата: Обезбедете точни информации за лиценцата, вклучувајќи ги серискиот број и клучот на производот.
 3. Повеќекратни примероци на AutoCAD: Вклучувањето на AutoCAD на повеќе уреди истовремено со една корисничка лиценца може да предизвика проблеми со валидацијата на лиценцата. Внимавајте да не го надминувате бројот на инсталации дозволен со вашата лиценца.
 4. Системски промени: значајните промени на хардверот или софтверот на вашиот компјутер може да предизвикаат проблеми со валидацијата на лиценцата.
 5. Оштетена датотека со лиценца: Датотеката со лиценца што треба да ја изврши AutoCAD може да е оштетена. Обидете се да ја промените или замените датотеката за лиценца поврзана со вашата инсталација на AutoCAD.
 6. Нелегална или пиратска употреба: Внимавајте да не користите пиратски или нелегален софтвер. Ова е многу опасно.

Ако имате проблеми со вашата AutoCAD лиценца и сте го добиле софтверот легално, ви препорачуваме да ја контактирате поддршката на Autodesk за помош. Тие ќе ви помогнат да ги решите сите проблеми со лиценцирањето и да се осигурате дека го користите софтверот во согласност со условите за користење.

Пиратскиот или нелегалниот софтвер може да предизвика не само правни проблеми, туку и да ја загрози безбедноста на вашиот компјутер со можни закани и хакери. Затоа, ако ја видите пораката „Your AutoCAD license is not valid“ , треба да преземете нешто.

Важно е да го користите софтверот одговорно и да ја почитувате интелектуалната сопственост на програмерите и да промовирате безбедно и етичко дигитално опкружување.

Опасности од користење на пиратски верзии на AutoCAD

Користењето нелегални/пиратски верзии на AutoCAD или кој било друг софтвер носи повеќе ризици и опасности. Еве неколку причини зошто нелегалниот AutoCAD може да биде опасен:

 1. Правни последици: Прекршување на договорите за лиценца за софтвер и законите за интелектуална сопственост се случува кога се користи нелегален софтвер. Ако ве фатат, може да се соочите со правни последици, вклучително и парични казни.
 2. Нема официјална поддршка: нелегалните верзии нема да добијат официјална поддршка од добавувачот на софтвер. Ако наидете на проблеми или грешки, нема да можете да добиете помош или ажурирања од официјалниот развивач на AutoCAD – Autodesk.
 3. Безбедносни ризици: Неовластени лица често прават промени на нелегалниот софтвер. Злонамерен софтвер, вируси или друг злонамерен код може да бидат вклучени во овие промени и на тој начин може да ја загрозат безбедноста на вашиот компјутерски систем.
 4. Нецелосна функционалност: одредени функции или ажурирања може да недостасуваат во нелегалните верзии што се достапни во легалниот софтвер. Ова ја ограничува вашата способност да ги искористите најновите алатки, подобрувања и безбедносни поправки.
 5. Несигурност: нелегалниот софтвер може да биде нестабилен и склон кон падови, што доведува до губење податоци и доцнење на проектот. Неовластени промени направени на софтверот може негативно да влијаат на неговото нормално функционирање
 6. Нарушен интегритет на системот : оневозможувањето или заобиколувањето на безбедносните мерки на вашиот компјутер може да стави нелегален софтвер во инсталацијата, што го прави поподложен на други закани. Вашиот систем е целосно компромитиран.
 7. Етика: Потценувањето на вредноста на интелектуалната сопственост и напорната работа на развивачите на софтвер се случува кога се користи нелегален софтвер. Важно е да се почитуваат законите за авторски права и етичките стандарди во дигиталната средина.
‘’Your AutoCAD license is not valid’’ - Што да направите?

Која е опасноста од користење нелегален софтвер?

Користењето пиратски или нелегален софтвер носи многу ризици. Некои од нив се:

 • Постои поголем ризик од изложување на малициозен софтвер кој може да ги уништи или загрози вашите податоци и работа
 • Пиратскиот или нелегалниот софтвер може да не работи правилно или воопшто
 • Прекршувањето на авторските права или други потенцијални правни прашања може да резултираат со граѓански казни или дури и кривично гонење

Како да се реши овој проблем?

Autodesk ги прекршува нивните услови за користење користејќи го нивниот софтвер. За да го решите ова несовпаѓање, мора да го добиете оригиналниот софтвер директно од Autodesk или овластен партнер. Има итна потреба да се поправи грешката во програмата. Кога ќе ја примите пораката „Your AutoCAD license is not valid“,  можете да истражувате други CAD решенија. Постојат многу споредливи софтверски опции, како што е GstarCAD. Прочитајте повеќе овде.

Како можам да поправам ‘’Your AutoCAD license is not valid“?

Можеби барате кратенка за да ја избегнете пораката „Вашата AutoCAD лиценца не е валидна“ , но тоа нема смисла. Веројатно има некои хакови на располагање, но побезбедно и полесно е да се инвестира во сопствената AutoCAD лиценца. Ако се борите со финансии или сте со мал буџет, размислете за купување алтернативи на AutoCAD. GstarCAD е една од најпопуларните алтернативи. Тоа е одлична алтернатива на AutoCAD со постојани лиценци и ниски цени. Ако ја добиете пораката „Your AutoCAD license is not valid“,  најдобро решение е да купите нова лиценца за вашиот CAD софтвер. Време е да откриете нови производи. CAD програмите постојат во различни ценовни опсези, некои се скапи, а други се поевтини. Некои провајдери може да ви дадат лиценца на неопределен временски период. Купувањето вечна лиценца е полесно, поудобно и поевтино.

‘’Your AutoCAD license is not valid’’ - Што да направите?

Ако ја добиете пораката „Your AutoCAD license is not valid“,  најдобро решение е да купите нова лиценца за вашиот CAD софтвер. Време е да откриете нови производи. CAD програмите постојат во различни ценовни опсези, некои се скапи, а други се поевтини. Некои провајдери може да ви дадат лиценца на неопределен временски период. Купувањето вечна лиценца е полесно, поудобно и поевтино.

Пробајте ја алтернативата AutoCAD бесплатно!

Обидете се со бесплатна алтернатива на AutoCAD! Познат како одлична алтернатива на AutoCAD, GstarCAD нуди исклучителна техничка поддршка, конкурентни цени, супериорни перформанси и опција за вечни лиценци. Наместо тоа, користењето на префрлување на GstarCAD може да го понуди најдоброто решение за да се ослободите од предупредувањата „Your AutoCAD license is not valid“.

Корисниците често ги изразуваат овие придобивки:

 • Најбрзата CAD програма на пазарот

Погледнете  видео кое ги прикажува неверојатните способности на GstarCAD – најбрзиот CAD софтвер на пазарот. Отвора датотека од 110 MB до 30 пати побрзо од AutoCAD.

 • AutoCAD® DWG формат

Програмата CAD не бара конверзија, увоз или извоз на датотеки. Со GstarCAD дизајнирате директно во мајчин формат DWG (датотеката која најмногу се користи во различни CAD програми ширум светот).

 • Истиот кориснички интерфејс како AutoCAD

Корисничкото искуство на GstarCAD е дизајнирано да личи на AutoCAD®, така што корисникот нема потреба да троши дополнително време за учење нова програма.

 • Вечна или годишна лиценца по ниска цена

Купете постојана CAD лиценца по добра цена и искористете ја без временско ограничување и годишна претплата. Ако повеќе ви одговара, нарачајте ја вашата годишна претплата.

 • Целосна компатибилност со различни формати (формати .dwg и .dxf)

Ги поддржува сите CAD формати .dwg, .dxf, .ifc, .pat, .shx, .lin, итн…

 • Обезбедена техничка помош

Достапна е одлична техничка поддршка преку телефон или е-пошта.

‘’Your AutoCAD license is not valid’’ - Што да направите?

Try out GstarCAD for free or just buy the license in order to fix “The license you’re using is not valid” issue.