Откријте што е ново во долгоочекуваниот GstarCAD 2024! Преземете ја новата пробна верзија и уверете се во квалитетот на новата верзија и размислете за надградба на постоечкиот GstarCAD софтвер.

Преземете го GstarCAD 2024 бесплатно!

Контактирајте со нас за повеќе информации, а исто така препорачуваме да ја преземете новата Пробна верзија.

 

Објавен е новиот GstarCAD 2024!

GstarCAD 2024 нуди нови и дополнителни иновативни функции за уште поголема ефикасност во вашата работа, уште подобри перформанси и одлична компатибилност со другите CAD производи, што исто така дополнително се подобрува.

Какви карактеристики и подобрувања може да очекувате при купување на нова лиценца или со надградба на постара верзија на GstarCAD на новата верзија 2024?

Што е ново во GstarCAD 2024?

Новата верзија на GstarCAD 2024 нуди нови и дополнителни иновативни функции и многу подобрувања. Ајде да погледнеме во некои од новите функции:

1. Подобрување на перформансите

Стабилноста и перформансите се значително подобрени во GstarCAD 2024, подобрувајќи го вашиот работен тек на дизајнот.

GstarCAD 2024 – Ново издание на најпопуларниот CAD софтвер

2. Подобрување на API

GstarCAD нуди робусни API за програмерите да мигрираат или да градат апликации на GstarCAD, вклучувајќи GRX, .NET, VBA, LISP и COM. Во GstarCAD 2024, .NET и LISP се многу оптимизирани.

Интеграцијата на API на додатоци и други апликации на платформата GstarCAD е лесна и брза. Горди сме на овогодинешниот успешен пример; компанијата SL-King успешно ги интегрираше своите апликации на платформата GstarCAD. Прочитајте повеќе за додатоците King.Prostor и Sewer+ за GstarCAD.

GstarCAD 2024 – Ново издание на најпопуларниот CAD софтвер

3. Динамички влез

Во GstarCAD 2024, системот за динамички внес е надграден. Со новите функции на Dimension Input, вертикалната Dynamic Prompts листа и независните Pointer Input кутии, сега обезбедува полесно за користење искуство и ја подобрува ефикасноста на дизајнот.

Динамичкиот внес ви овозможува брзо внесување димензии, содржи динамичен список на совети и со одвојување на полињата од индикаторот, ја прави работата на дизајнерот не само побрза, туку и попрецизна.

GstarCAD 2024 – Ново издание на најпопуларниот CAD софтвер

4. Поддршка за BIM

Може да ја внесете командата IFCIMPORT или да кликнете Ribbon BIM Open IFC Files за да увезете IFC-датотека со целосни BIM податоци.

Откако ќе отворите IFC-датотека, можете да изберете ентитет и да отидете во Панелот за својства на неговите информации за BIM. Можете исто така да ги проверите и управувате ентитетите користејќи Structure Panel, кој прикажува структура на дрво на ентитети врз основа на податоците на BIM.

GstarCAD 2024 – Ново издание на најпопуларниот CAD софтвер

5. STEP/IGES Увоз на датотеки

STEP (Стандард за Смена на Податоци за Моделот на Производот) е меѓународен стандард воспоставен од Меѓународната организација за стандардизација (ISO) кој дефинира како информациите за производот се претставени и разменети во текот на целиот животен циклус на производот. Форматите на датотеки вклучуваат .step, .stp и .ste.

IGES (Иницијална Спецификација за Размена на Графика) е општ стандард за размена на информации ANSI, базиран на CAD (Computer-Aided Design) и CAM (Computer-Aided Manufacturing) системи. Форматите на датотеки вклучуваат .igs или .iges.

GstarCAD 2024 поддржува увоз на датотеки STEP/IGES, подобрувајќи ја компатибилноста на платформа за податоци за 3D модели.

GstarCAD 2024 – Ново издание на најпопуларниот CAD софтвер

6. Подесување на погледи

Можете да додавате, спојувате и приспособувате погледи со едноставно држење и влечење на границите на линиите на самиот приказ со курсорот на глувчето.

GstarCAD 2024 – Ново издание на најпопуларниот CAD софтвер

7. VPMAX/VPMIN

VPMAX ви овозможува да ги проширите тековните погледи и да се префрлите на Model Space за уредување без да се грижите дека ќе ги нарушите размерите и границите на приказите, додека VPMIN ви овозможува да го вратите тековниот изглед.

GstarCAD 2024 – Ново издание на најпопуларниот CAD софтвер

8. DWFX група на алатки за дигитално потпишување

Можете да ја најдете апликацијата digitalsign.exe во патеката за инсталација на програми за масивно потпишување на датотеките  DWFX, DWG и DWT со дигитални потписи.

GstarCAD 2024 – Ново издание на најпопуларниот CAD софтвер

Испробајте го GstarCAD 2024 бесплатно!

Контактирајте со нас за повеќе информации, а исто така препорачуваме да ја преземете новата Пробна верзија