‘’Your AutoCAD license is not valid’’ – Што да направите?

Што значи: „Your AutoCAD license is not valid“? Пораката „ Your AutoCAD license is not valid “ обично се прикажува кога има проблеми со лиценцирањето на софтверот AutoCAD. Ова може да се должи на различни причини, а еве неколку вообичаени причини: Истечена лиценца: Ако вашата AutoCAD лиценца не е валидна, ќе добиете порака „Your [...]

Најдобрата 2D CAD програма во 2024 година

2D CAD софтверот постои многу години, па дури и сега има уште многу теми во кои треба да се истражува и многу прашања на кои треба да се одговори во врска со 2D CAD софтверот. Во оваа статија, ќе ги истражиме грижите на корисниците на CAD, без разлика дали се хобисти или професионалци, почетници [...]

GstarCAD STANDARD или GstarCAD Professional?

GstarCAD STANDARD или GstarCAD Professional? Кој е соодветниот за вас? Разликата помеѓу GstarCAD Standard и GstarCAD Professional е главно во 3D CAD функциите. Професионалната верзија има повеќе функции и можности за 3D моделирање и уредување, како што се ACIS моделирање, динамички блокови, solprof, solview, soldraw Стандардната верзија има основни функции за 2D нацрт, како што [...]

Најдобрата замена за AutoCAD е GstarCAD

Ако барате замена за AutoCAD што може да се справи со 2D и 3D дизајн, нацрт и моделирање? AutoCAD е најпопуларниот и најшироко користен CAD софтвер во светот. Сепак, AutoCAD не е единствената достапна опција и можеби не е најдобрата за вашите потреби и буџет. Во оваа статија ќе ве запознаеме со GstarCAD, моќна [...]

Лиценца за мрежа GstarCAD – Дали е соодветна за вас?

Лиценца за мрежа GstarCAD - Дали е соодветна за вас? Лиценцирањето на GstarCAD е флексибилно. Постојат неколку видови на лиценцирање. Оваа статија ќе ја воведе лиценцата за мрежа и како таа работи. Ќе бидат претставени сите предности и недостатоци на користење на мрежна лиценца. Оваа статија ќе ви помогне да одлучите за купување мрежна [...]

Бесплатно преземање на LibreCAD

Преземањето на LibreCAD е БЕСПЛАТНО. LibreCAD може да биде корисен за едноставни задачи, затоа кликнете на LibreCAD Download подолу. LibreCAD е слободен CAD софтвер со отворен код. Што е LibreCAD? LibreCAD е 2D CAD апликација полна со функции што може да работи на Mac OS, Windows и Linux. Достапна е на повеќе од 30 [...]

Од CAD до BIM софтвер (IFC)

Ако сте корисник на CAD, сè уште можете да соработувате со корисниците на BIM. Можно е да се префрлат модели од CAD во BIM софтвер преку DWG или IFC датотеки. Многу е корисно кога можете да испратите датотека IFC (3D модел) од вашиот CAD софтвер на корисник кој користи софтвер BIM. Од CAD во [...]

Go to Top